7 tips voor leuke winterdates

Adventures

De zomer vind ik leuk maar de herfst en de winter, dat zijn mijn favorieten! Ik vind het heerlijk om me op een koude (het liefst zonnige, natuurlijk) dag dik aan te kleden en lekker naar buiten te gaan. Omdat het niet iedereens hobby is om door weer en wind de stormachtige herfst en gure winter te betreden heb ik 7 leuke uitjes op een rij gezet voor zowel binnen als buiten, waardoor eropuit gaan tijdens het laatste deel van het jaar voor iedereen leuk wordt!

strandvlissingen1

Winterstrandwandeling
De zee blijft iets magisch hebben voor mij. Ik vind het heerlijk om er naartoe te gaan, welk seizoen het ook is. Ook in de herfst en winter kun je namelijk prima vertoeven op het strand. Kleed je dik aan en maak een flinke wandeling. De frisse zeelucht doet mij altijd heel erg goed! Er zijn ook heel wat strandtenten aan de Nederlandse kust die ook in de winter geopend zijn. Hoe gezellig is het om bij een haardvuurtje, met uitzicht op zee, een warme chocolademelk te drinken?

All You Need Is Love
Niet alleen op kerstavond kunnen we genieten van All You Need Is Love. Vanaf begin november kun je namelijk elke zondag 1,5 uur van het programma genieten. Zorg voor genoeg lekker warme dekentjes, kaarsjes, thee (en chocolade) en geniet!

Bossen
Hoe mooi het strand ook is: ik ben ook gek op naar het bos gaan. Hier in de buurt hebben we een groot en mooi bos waar je echt uren rond kunt lopen. Zo zijn er verschillenden vennen, beekjes, wilde paarden en overal waar je kijkt heb je prachtig uitzicht. Mocht je van fotografie houden, dan kan je dit natuurlijk meteen combineren want in het bos kan je geweldig mooie foto’s maken!

Verrassingsdate
Plan allebei een dagje vrij en wijs allebei een dagdeel toe. De één verzorgt iets leuks voor in de middag, de ander voor in de avond. Zo heb je een super verrassend dagje met verschillende activiteiten! Denk aan de meest uiteenlopende dingen zoals bijvoorbeeld een high wine, ergens uiteten, naar de sauna, spelletjesavond, borrelen, naar de bioscoop: allemaal hele simpele dingen maar extra leuk als je van te voren nog niet weet wat je gaat doen!

B&B of hotel in de natuur
Ga eens niet naar een groot en luxe hotel midden in een stad maar boek een leuk nachtje weg in de natuur. Via internet kun je heel veel leuke en bijzondere plekjes vinden waar je kunt overnachten. Het voordeel van in de natuur is dat je de drukte van de stad lekker kunt ontvluchten en echt even lekker kunt ontspannen. Een B&B of hotel mét bad op de kamer (of bubbelbad, nog beter) maakt het natuurlijk af.

Gamehal
Helaas zijn er in Nederland nog niet zo héél veel arcades, maar ik vind het echt de moeite waard om ze op te zoeken. Afgelopen jaar bezocht ik die in Scheveningen en ik heb me echt zó vermaakt. Ik ben niet de allergrootste spelletjesliefhebber op aarde, maar in zo’n hal wordt je sowieso fanatiek. Dansspelletjes vind ik het leukst, maar basketbal of racegames zijn ook súper leuk.

Vragenspelletjes
Ik vertelde net nog dat ik niet zo’n spelletjesliefhebber ben; deel ik hier nog een spelletjestip. Maar dit is dus één van de soorten spellen die ik wel heel erg leuk vind. Vragenspelletjes zijn in overvloed te vinden via Google en het is dus gewoon letterlijk de bedoeling dat je elkaar de vragen stelt. Doe dit lekker op de bank met een drankje en wat lekkers erbij. Het is echt super leuk, want je vraagt nu echt dingen aan elkaar waar je normaal niet eens op zou komen!

Deze dates zijn natuurlijk niet alleen leuk met je vriend maar kun je ook super gezellig doen met bijvoorbeeld een vriendin!

Q: Wat doe jij het liefst in de herfst / winter?

14 thoughts on “7 tips voor leuke winterdates”

  1. Een winterse strandwandeling is zó fijn! Gelukkig woon ik in een dorp aan de kust, dus ik ben er sowieso een paar keer per week te vinden. De bossen zijn ook super fijn! Sowieso ben ik echt fan van wandelen, welk seizoen het ook is, hihi.

  2. Haha, ik ben een echte huismus en vind het heerlijk om lekker thuis te zijn. Kaarsjes aan, lekker onder een dekentje met mijn lief naast me op de bank. Haha, dat mag als je 32 bent, toch? Maar ik moet zeggen, zo’n winterstrandwandeling lijkt me ook wel wat, heb ik nog nooit gedaan.

  3. Wat een fijne tips! Ook leuk inderdaad om eens met een vriendin te doen. Een winterstrandwandeling lijkt me heerlijk en All You Need Is Love vind ik ook altijd echt genieten 🙂

  4. Die spelletjes vind ik wel een goede, dat doe ik te weinig in. Een strandwandeling ook, maar ik ga dan wel weer vaak het bos in (omdat dit bij mij om de hoek is). Lekker een hapje eten, naar een film gaan, of juist thuis een film of serie kijken vind ik altijd leuk.

  5. Een winterse strandwandeling vind ik echt heerlijk! Maar ook de bossen kunnen me nu erg blij maken. Met aan het einde een warme chocomel of latte. Ik vind schaatsen ook echt een winterse activiteit die niet kan uit blijven.

  6. Maximaal 1x per jaar vind ik het leuk om te gaan schaatsen. Bij Flevonice heb je een schaatsbaan van zes(?) kilometer en dat vond ik meteen een stuk leuker dan zo’n schaatsbaan waar je alleen rondjes kunt schaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *