Weekend Getaway Plog: Zoutelande

Adventures Happiness Simone's life

Afgelopen zaterdag was het prachtig weer! We stonden redelijk vroeg op en startten de dag lekker rustig met een ontbijtje tot we ons opeens besefte dat we wel naar zee konden rijden. Anderhalf uur later stonden we bij het tankstation om te auto vol te tanken en toen kon de mini roadtrip beginnen! Ik heb de hele dag foto’s gemaakt, dus tijd om deze mini getaway met jullie te delen!

DSCN4528

We besloten naar Zoutelande te gaan. Ik kom hier al heel lang en ga er eigenlijk elk jaar wel een keer of 2/3 heen. Dit jaar was ik nog niet geweest dus dit was een goede gelegenheid. Na een uurtje in de auto maakten we even een stop om een broodje te eten en even van het zonnetje te genieten. Ik koos voor een lekker broodje gezond.
DSCN4529

Toen we nog zo’n 40 minuten hadden gereden kwamen we al snel aan in Zoutelanden waar we vrijwel meteen een heel mooi parkeerplekje vonden. We liepen gelijk de dijk / duinen op en natuurlijk moest ik de zee gelijk even vastleggen. Het was prachtig weer én heel erg rustig!

DSCN4530
DSCN4532

Ik had stiekem niet verwacht dat het ZO zomers zou worden. Ik had dus een zwarte kokerrok en een donkerblauw hemdje aan én een Nikkie trui eroverheen. Die trui kon eigenlijk gelijk wel uit haha!

DSCN4534

Na een stukje gewandeld te hebben moesten we natuurlijk even het centrum in. BoMonT is mijn favoriete winkel in Zeeland. Het is een lifestyle / kledingwinkel waar ze altijd hele leuke dingen hebben. Ik vond een supermooie winterjas van Geisha en heb heel lang staan te twijfelen, maar heb hem toch niet meegenomen. Wel kocht ik nog 2 productjes voor in huis omdat ze zó lekker ruiken.

Untitled_2
DSCN4540
Ik ben later zelfs nog een keer teruggegaan om een foto te maken van de jas. Altijd een gek gezicht met slippers en blote benen haha!

IMG_7916
IMG_7926
Na een klein beetje shoppen was het natuurlijk tijd voor een terrasje én een kleine cheat. Nouja, klein. We bestelden allebei een ijsje omdat we iedereen met zulke lekkere ijsjes zagen lopen. Ik nam een kleine en mijn vriend besloot een grote te nemen haha.. foutje. Daarna zaten we vol, haha!

DSCN4542
DSCN4543
Strandtijd! Omdat de auto lekker dichtbij stond liepen we even terug en pakten we een strandtasje dat ik voor de zekerheid had meegenomen met daarin een handdoek, slippers etc. We gingen snel het strand op en het bleek echt heerlijk te zijn!

DSCN4545
DSCN4546
DSCN4548

Het was echt heerlijk warm, een zacht fris windje en daarnaast ook nog eens hartstikke rustig. Wel waren er veel mensen met héle blije hondjes die lekker over het strand rende en zwommen in de zee. Ook waren er toch nog wel wat volwassenen én kinderen die zelf ook een duik namen, brr! Wij maakten een flinke wandeling en ploften toen neer op onze handdoek om van de zon te genieten.

DSCN4549
DSCN4553

Natuurlijk moesten we ook weer terug wandelen en we kwamen steeds op erg mooie plekjes, zoals deze!

DSCN4559

Tijdens de terugweg kregen we pas weer honger door die grote ijsjes en we besloten lekker bij La Place te stoppen. Ik at een heerlijke gegrilde zalmmoot met frietjes in de schil en spinazie. Ook hadden we een lekker vers soepje en mijn vriend had een biefstukje met een enorme bak champignonsaus haha! Daarna haalden we binnen nog lekker koffie en thee met wat lekkers omdat we een heerlijke loungeset hadden zien staan. Hier zijn we op neergeploft en we hebben nog zeker een uur van de zon zitten genieten.

IMG_7920

IMG_7923

DSCN4561

Na het heerlijke eten en het relaxen reden we verder naar huis. Thuis aangekomen gingen we nog hardlopen (vriend) en meefietsen (ik). Het vakantiegevoel was echt compleet! Ik voelde me heerlijk uitgerust en heb ’s nachts ook heerlijk geslapen van deze heerlijke dag! Het is echt aan te raden gewoon regelmatig de auto of het OV te pakken naar fijne plekken om eens even weg te zijn uit je eigen omgeving.

– Simone

21 thoughts on “Weekend Getaway Plog: Zoutelande”

  1. Ohh, heerlijk zo’n dagje in Zoutelande! Groot gelijk inderdaad, om de auto te pakken en lekker een dag ergens door te brengen. Fun fact: ik heb nog een zomer in de vroegere BoMonT (Dis & That) gewerkt in Zoutelande, haha! Super leuk om weer te zien. Krijg sowieso weer kriebels bij het zien van de zee. Gelukkig ga ik dit weekend ook weer terug naar Zeeland! <3

  2. Ah, dit soort plogs vind ik altijd zo leuk om te lezen! Het ziet eruit als een heerlijke dag, en je had mooi weer;-) Mijn zus ging ieder jaar naar Zoutelande, en vorig jaar zijn wij daar dan ook dagje geweest en het is inderdaad een aanrader om eens heen te gaan, het is trouwens erg leuk om dingen van jouw foto’s te herkennen.

  3. Haha, wat grappig dat Laura hier ook op gereageerd heeft. Ik ging namelijk ook al die 20 jaar mee naar Zoutelanden! Dat is echt een van de fijnste plekjes van Nederland voor mij!

  4. Wat fijn dat jullie zo hebben genoten van zo’n dagje eropuit gaan. Ik kan me voorstellen dat een dagje in Zeeland ook echt een vakantiegevoel geeft. Het klinkt als een fijn dagje weg 🙂

  5. Oh wat ziet het er toch heerlijk uit! Ik ben bijna 20 jaar lang met mijn ouders mee op vakantie gegaan naar Zouteland. Vond het er altijd zo heerlijk. Nu ik deze foto’s zie heb ik echt zin weer eens terug te gaan.

    Liefs Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *