5 tips voor als je iemand tijdelijk moet missen

Happiness

Hoe vervelend het ook is, ik heb met bovenstaand onderwerp meer dan genoeg ervaring opgedaan de laatste jaren. Omdat het natuurlijk helemaal niet leuk is om iemand te moeten missen heb ik een aantal tips verzameld die het niet perse leuker maken, maar misschien wel makkelijker.

Untitled_9

1. Pas je leven er niet op aan
Ik heb gemerkt dat het alleen maar moeilijker wordt wanneer je heel erg naar het afscheid toeleeft. Dan ga je juist heel veel dingen samen doen, wat hartstikke leuk is maar de ‘leegte’ is daarna alleen maar groter. Dat wil je natuurlijk niet! Natuurlijk is het super leuk om samen dingen te doen, doe dat dan ook zeker maar laat je eigen bezigheden zoals bijvoorbeeld sporten of etentjes er niet voor vallen. Dit punt vind ik meteen de moeilijkste waar ik mezelf ook slecht aan kan houden, maar het is wel heel belangrijk!

2. Neem tijd voor jezelf
Vaak lees ik als tip: ga leuke dingen doen. Natuurlijk doe je dat! Dingen afspreken en eropuit gaan is ook super leuk maar vergeet niet wat plekjes in je agenda vrij te laten. Tijd voor jezelf is namelijk super belangrijk. Even al je gedachtes op een rijtje en lekker ontspannen. In het begin vond ik het heel lastig om te ontspannen tijdens die momenten, maar als je er echt bewust mee bezig gaat en ook iets kiest wat je dan gaat doen (serie kijken, in bad, tijdschrift lezen etc) gaat het al een stuk gemakkelijker.

3. Stuur elkaar post / mail
Vaak kun je natuurlijk bellen of whatsappen en dat is soms ook best wel eens handig als je iets wilt weten. Nu is het zo dat militairen dat niet altijd kunnen en ik heb gemerkt dat mail en post eigenlijk ook veel leuker is dan het gewone bellen of whatsappen. Ik heb echt superveel plezier aan het samenstellen van pakketjes, deze zo leuk mogelijk inpakken en kaartjes schrijven. Ook typ ik bijna iedere dag wel een mailtje, wat ik niet eens altijd verstuur. Maar dat komt aan bod in het volgende punt!

4. Schrijf op wat je niet kunt delen
Soms wil je de ander héél graag spreken om iets te vertellen maar dat gaat niet altijd. Denk aan tijdsverschil, werkzaamheden, geen verbinding etc. Ik vind het erg fijn om dan op te schrijven wat ik wil zeggen. Natuurlijk kun je het ook met anderen delen, maar ik merk dan dat ik alsnog de behoefte heb te gaan schrijven. Ik schrijf het vaak in een mailtje. Elke dag typ ik wel een stukje en één keer per week verstuur ik het. Soms lees ik een stukje terug en dan wis ik het weer, het opgeschreven hebben was dan genoeg. Dan hoef ik het niet eens meer te versturen omdat het niet zo groot was als het leek toen ik het schreef.

5. Schrijf op waarom je blij / verdrietig bent
Soms heb ik een gevoel en weet ik eigenlijk niet zo goed waar het vandaan komt. Ik mis het dan heel erg om even te praten en te ontdekken waar dat gevoel vandaan komt. Wanneer ik het opschrijf merk ik dat ik heel snel naar de positieve punten nijg en mijzelf eigenlijk gelijk alweer blij voel, als dat van te voren niet zo was. Wanneer ik wel al blij ben en ik ga schrijven, dan vind ik het juist weer heel fijn die stukjes terug te lezen als ik me wat minder voel. Twee vliegen in één klap dus!

En: hoe lang de periode van te voren ook klinkt, achteraf denk je altijd ‘het viel wel mee’. Succes!

11 thoughts on “5 tips voor als je iemand tijdelijk moet missen”

  1. Ik zou dat eerste denk ik ook echt moeilijk vinden! Ik ben zelf heel erg van het principe dat mijn vriendinnen zeker op een gedeelde eerste plaats komen, maar ik zou ook wel iets hebben van ‘hij is er nu, nu moet je er alles uithalen wat er in zit’. Al bekoop je dat natuurlijk erna wel, dus je hebt echt 100% gelijk, hoor 🙂

  2. Ik vind het echt heel knap hoe je het, ondanks dat het moeilijk is, zelf weet te redden als je vriend een lange tijd van huis is. Mooie tips geef je! Ik vind vooral tip 1 wel een fijne eye-opener. Ik denk inderdaad dat doorgaan en niet te veel naar het afscheid toeleven heel belangrijk is.

  3. Ah ja, als er iemand is die hier een verhaal als ervaringsdeskundige over kan schrijven, ben jij het wel!! Ik vind het sturen van post een hele goede / fijne tip! Toen ik 18 was heb ik een tijd in Zuid Frankrijk gewerkt en ik moet zeggen dat ik op zich niet echt heimwee had, maar ik vond het wel altijd ongelooflijk leuk om post van vriendinnen en familie te krijgen. Ik was toen nog niet zo actief met mail (inmiddels is dat ook wel 14 jaar geleden natuurlijk;-)) en niks zo leuk als handgeschreven briefjes en kaarten.

  4. Mooie tips! Het lijkt me erg moeilijk om een dierbare lang te moeten missen en daar een balans in te vinden. Wat je zegt vind ik daarom ook erg belangrijk (om je eigen ding ook te blijven doen in een relatie).

  5. Hele goede tips! Ik heb zelf een keer 4 maanden in Amerika gewoond en afgelopen maart/april was mijn vriend twee maanden op Aruba. Ik schreef inderdaad graag brieven en stuurde leuke dingen op. Dat is zo leuk om te schrijven en te ontvangen! Vooral niet blijven hangen in het gemis is ook belangrijk, maar je gevoel mag er ook zeker zijn.

  6. Goede tips inderdaad! Ik herken het ook heel erg. Ik had een ex die vaak weg was voor zijn werk en nu ook een vriend die toevallig hetzelfde werk doet en ook regelmatig weg is van huis. Je went er op een gegeven moment aan maar het blijft rot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *