Happiness Simone's life

Blogmas: 5 x mijn kerstwens voor jullie

Woehoe! Na een kleine stilte ben ik er dan weer! De afgelopen weken zijn ontzettend druk, hectisch en moeilijk geweest. Ik wil er verder niet helemaal op ingaan, maar dat is waardoor ik twee blogposts heb overgeslagen. Gelukkig hebben een beetje rust, een grote dosis positiviteit én een hoop leuke dingen op mijn planning ervoor gezorgd dat ik me nu weer helemaal top voel. Dat komt dus precies goed uit voor de feestdagen.

Foto_19_11_17_11_18_50

Omdat mijn Blogmas er ook een klein beetje bij ingeschoten is, wil ik vandaag toch weer aftrappen met mijn kerstwensen aan jullie.

1. Geniet van de voorpret
Nog maar een paar dagen en dan is het alweer zover. Ik weet inmiddels wat er zo ongeveer op mijn planning staat er daar word ik héél vrolijk van. Ik kan er echt naar uit kijken. Zoek alvast lekker je outfit bij elkaar, kies de mooiste make-upjes uit, kijk de vlogmas’ van je favoriete accounts, luister kerstmuziek, drink warme chocolademelk, geniet van alle mooie kerstlampjes en van de tijd van het jaar.

2. No stress
De feestdagen kunnen nog wel eens gelijk staan aan een hoog stresslevel. Probeer daar niet aan toe te geven door heel bewust te ontspannen. Zoals hierboven beschreven: probeer te genieten van alle (kleine) leuke dingen die kerst met zich meebrengt en maak je niet druk om dingen als je kapsel, een bezoekje waar je niet zo’n zin in hebt of het eten wat niet precies zo is geworden zoals je wilde. Door je te focussen op de de dingen die wel leuk zijn, kun je straks vast en zeker terugkijken op heeerlijke feestdagen.

3. Me-time
Geliefden, familie en vrienden zijn vaak erg belangrijk tijdens kerst en je dagen zijn dan ook zó volgepland met allerlei bezoekjes. Vergeet ook niet om wat tijd voor jezelf te nemen. Kijk lekker een kerstfilm, drink warme chocolademelk, ga in bad, lees een boek of net waar je maar zin in hebt. Doordat kerst precies na het weekend valt is er vast tijd om dit in te plannen! Niet vergeten, hé?

4. Geniet bewust
Hoewel we (of in ieder geval ik) al weken bezig zijn met kerst, is het natuurlijk maar één avond en twee dagen echt zover. Daarna is het alweer voorbij! Geniet dus echt bewust. Probeer elk fijn moment in je op te nemen en te bewaren. Ben je heel goed in herinneringen bewaren? Sla ze dan gewoon op in je hoofd. Ben je gek op foto’s maken? Doe dat dan. Ben je meer van het schrijven? Dat kan ook. Zo kun je ook in januari nog (na)genieten van kerstmis!

5. Lekker én gezellig eten
Kerstmis en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom kan deze kerstwens dan ook niet ontbreken. Geniet van wat je lekker vind en gebruik de momenten aan tafel om (weer) eens helemaal bij te kletsen met je tafelgenoten. Ik kan nu al uitkijken naar de sushi op kerstavond, het diner op eerste kerstdag en een heerlijke gourmetavond op tweede kerstdag.

Q: Hebben jullie al fijne (eet)plannen?
Hele, hele fijne kerst lieve allemaal!

 

21 Replies to “Blogmas: 5 x mijn kerstwens voor jullie”

  1. Ah, wat een super leuk artikel! Kerst is sowieso een goede tijd om te stil te staan en te genieten van de gezelschap van je vrienden en familie! En daarnaast is het natuurlijk ook niet verkeerd om lekker (en veel) te eten, haha!

  2. Ik moet zeggen dat ik het best lastig vind. December is zo leuk, maar tegelijkertijd ook zo stressvol en druk. Dat je bijna vergeet te genieten… Gelukkig hebben mijn vriend en ik ook nog een dagje met z’n 2en. Even lekker Quality time. Ik wens jou fijne dagen meis, snel wat afspreken.

  3. Wat een lief artikel met mooie kerstwensen! Ik hoop ook dat ik deze kerst na een onwijs drukke maand wat me-time kan pakken en lekker kan genieten van de rust en het samenzijn. Ik wens jou ook alvast geweldige kerstdagen toe. Geniet er lekker van!

  4. Ah, wat een leuk artikel Simone! En goede wensen om bij stil te staan. Eerste Kerst maakt iedereen een gang bij mij thuis en Tweede Kerst ga ik brunchen bij de familie van mijn vriend. Zin in! Hele fijne kerstdagen toegewenst, meis! <3

  5. Hopelijk zit je inmiddels weer wat beter in je velletje. Ik word zelf (ook) altijd emo richting het einde van het jaar, terwijl het jaar helemaal niet slecht is geweest. Ik heb geen idee wat wij gaan eten, want wij zijn met kerst in Parijs. Ik laat me dus maar verrassen waar we terecht kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.