Blogmas: Last minute giftwrapping

Happiness Home & Living Shopping

Heb je jouw kerstcadeautjes al in huis, maar moet je ze nog voorzien van een papiertje? Dan heb ik een aantal leuke en handige tips voor je. Ik vind het zelf heel leuk om cadeautjes in te pakken en heb dan ook héél veel materiaal in huis, maar zelfs zónder kerstpapier kun je er een feestje van maken!

giftwrapping1

Untitled_6

Kies je kleuren
Kies de kleurtjes die jij wilt gaan gebruiken en kijk wat je hierin nog hebt of wilt kopen. Zo bestond mijn basis uit het bruine papier. Ook het roze papier had ik nog in huis. Dit zijn beiden geen kerstpapiertjes, maar wel heel goed te gebruiken. De rol met gouden kerstboompjes kwam ik tegen bij Blokker en vond ik er goed bij passen. Ik vind het wel zo leuk als alle cadeautjes bij elkaar passen en je één geheel hebt, zonder dat het saai wordt. Heb je de kleurtjes bepaald? Dan kun je thuis (of in de winkel, als je nog tijd hebt) gaan zoeken naar leuke spulletjes!

Pak alles zelf in
Zoals ik hierboven ook al aangaf: het is wel zo leuk als alles bij elkaar past. Sommige winkels hebben erg mooi inpakpapier, maar er zijn ook winkels met schreeuwende kleuren en logo’s. Ik vind dit echt niet mooi. Om de winkelmedewerkers de moeite te besparen, kies ik er altijd voor om zelf in te pakken. Zo kun je er zelf een zo mooi mogelijk cadeautje van maken.

DSCN5227

Accessoires verzamelen
Je kunt een cadeautje natuurlijk snel en gemakkelijk inpakken met een papiertje en wat plakband maar het kan allemaal veel leuker. Heb je geen cadeaulint in huis? Kijk dan eens in kledingstukken, daar zitten vaak lintjes in om op te hangen aan je kledinghanger. Ook gewoon touw kan heel leuk staan. Ga je wel op zoek naar cadeaulint, kijk dan zeker eens bij Blokker en Action. Daar heb ik veel leuke rollen gevonden, voor weinig geld. Daarnaast zijn ook de knijpertjes en labels die ik heb gebruikt van Blokker. Natuurlijk kan je ook hiervoor zelf wat dingen knutselen. Labels maak je binnen no-time zelf, en zeg nou zelf: het staat toch veel leuker dan gewoon iemands naam op het pakje schrijven? Denk ook eens aan het toevoegen van natuurlijke items aan je pakketjes. Zo heb ik kersttakjes gebruikt om mijn cadeautjes wat op te fleuren.

DSCN5229

Neem de tijd
Ik denk dat dit het grootste struikelblok is bij inpakken. Leg alles klaar, bepaal wat je waarin gaat verpakken en neem dan de tijd. Door het snel te doen gaat het papier snel verkreukelen en vouwen waardoor het er veel minder mooi uitziet. Het hoeft niet lang te duren, maar doe het wel zorgvuldig.

giftwrapping2

Persoonlijke touch
Schrijf eens een boodschap op een label. Je kunt ook gaan voor een klein gedichtje op een labeltje of een tekst op je pakketje zelf. Je kunt bijvoorbeeld met stempels in de weer gaan, als je die in huis hebt.

Untitled_4

Q: Zijn jouw cadeautjes al ingepakt?

10 thoughts on “Blogmas: Last minute giftwrapping”

  1. Wat een mooie en gezellige cadeautjes. Wij kiezen onze cadeautjes dit jaar uit in parijs. In fact, ik heb gisteren die van mij al uitgezocht bij Guerlain. Zij had hem ingepakt zonder plakband! Alleen papier en lint, super chique haha;-) Het is een beetje afhankelijk van de winkel of ik iets daar laat inpakken. Bij een parfumerie bijvoorbeeld pakken ze wat mij betreft eigenlijk altijd mooi in, maar wanneer ik iets bij bijvoorbeeld Kruidvat of Xenos koop, maak ik er zelf wat moois van. Ik vind het ook leuk om daar creatief mee bezig te zijn.

  2. Wauw wat heb je dit mooi ingepakt! Het ziet er prachtig uit. Zelf doen wij niet echt aan cadeautjes met Kerst, maar de kleinigheidjes die ik heb wil ik wel zo mooi mogelijk inpakken!

  3. Zo leuk dit! 🙂 Met kleine dingetjes zoals een dennentakje kun je een cadeautje er al zoveel leuker uit laten zien. Wij hebben dit jaar Sinterklaas gevierd dus dit jaar geen cadeautjes met kerst maar volgend jaar ga ik er zeker wat moois van maken! 🙂 Liefs, Sija

  4. Als ik echt ergens een kneus in ben is het inpakken, ik kan het gewoon echt niet haha. Ik knip te kleine stukjes inpak papier, de plakbandjes blijven aan mijn vingers plakken en het ziet er altijd heel rommelig uit. Ben echt jaloers op hoe mooi jij in pakt haha!

  5. Wat Anna zegt: ben echt jaloers op je inpakskills! Wel erg goede tips geef je! Ik moet vandaag en morgen nog wat cadeaus inslaan. Ik ga kijken of het me ook lukt om er iets leuks van te maken! Die accessoires maken het ook echt af inderdaad! Zo leuk!

    P.s: de blog met je kerstwensen en gebruiken staat nu online! Thanks voor het beantwoorden van de vragen en hele fijne feestdagen toegewenst! <3

  6. Ik ben echt jaloers op jouw inpak-skills! Bij mij ziet het er meestal uit alsof een 6-jarig kind een cadeautje heeft ingepakt, haha. Wel super leuke tips, ik heb er zelf nooit aan gedacht om cadeautjes te versieren met leuke accessoires!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *