Gezond(ere) sinttaart + bijkletsen

Healthy lifestyle Simone's life

Yes, 5 december! Wat heb ik lang uitgekeken naar deze tijd van het jaar. Niet alleen omdat ik gek ben op de feestdagen maar ook om een andere reden. Vandaag vertel ik je er meer over. Maar eerst meer over deze speciale Sinttaart. De basis is een bananen/chocoladecake met een topping van extra pure chocolade én chocolade kruidnoten. Super lekker!

Foto_03_12_17_15_35_58
Foto_03_12_17_15_36_07

Kennen jullie Jennifer Krijnen al? Ze maakt de beste gezonde recepten. Ze bedenkt ze helemaal zelf en plaatst ze op haar blog en Instagram kanaal. Regelmatig komen er nieuwe dingen bij en elke keer weer zit ik te watertanden. Al diverse dingen heb ik ook daadwerkelijk gemaakt. Maar deze taart is wel echt de topper hoor. Voor het recept verwijs ik je natuurlijk graag door naar haar. Je kunt het recept hier vinden.

Foto_03_12_17_15_38_18
Foto_03_12_17_15_38_24
Ondanks dat ik vanavond natuurlijk Sinterklaas ga vieren met een gezellig dobbelspelletje én heel veel kruidnoten, speculaas en cadeautjes heb ik deze taart om een hele andere reden gemaakt. Hij is dan stiekem ook al op. Afgelopen zondag, 3 december, kwam mijn vriend namelijk eindelijk terug van zijn bergtraining.

Zoals jullie al een aantal keer eerder hebben gelezen is mijn vriend marinier. Het afgelopen half jaar is hij veel weggeweest. Wat losse oefeningen en een onverwachte uitzending naar Sint Maarten toen daar alles verwoest werd door Orkaan Irma en José. Toen hij 2,5 week thuis was, stond het volgende alweer op het programma. Hij vertrok voor 4 weken naar het buitenland, waar later nog eens ruim 2 weken bijkwamen. Jullie snappen dat ik na al die weken heel erg uitkeek naar de dag dat hij weer thuiskwam. Inmiddels is dat dus zo, super fijn in deze tijd van het jaar.

Verder heb ik het lekker druk met werken, sporten en heel veel leuke dingen doen. De feestdagen staan nu echt voor de deur en ik ben er helemaal klaar voor!

Fijne 5 december!

13 thoughts on “Gezond(ere) sinttaart + bijkletsen”

  1. He wat heerlijk he, dat je vriend weer thuis is. Dat is inderdaad nog eens een perfecte gelegenheid om zo’m taart te maken. Hij ziet er heerlijk uit in ieder geval (die taart dus). Ik had afgelopen weekend een pepernoten chocolade-reep van Tony chocolonely en die was ook echt verrukkelijk.

    1. Oooh ja zeker! Het is echt zo fijn, zeker in deze tijd van het jaar! Oeh, die reep klinkt ook heerlijk. Helaas heb ik hem nog nergens kunnen vinden. Wel de kerstreep mét Glühwein smaak. Heb je daar al ervaring mee? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *